Neden Android POS terminalleri?

· Beyaz kağıt
broken image

Steve Jobs 9 Ocak 2007'de ilk iPhone'u piyasaya sürdüğünde, çok az insan, eski Nokia veya Motorola cihazlarını, hemen parlak, gösterişli, yeni Akıllı Telefon ile takas etmeye isteksizdi.

Bugün, üye işyeri POS sahipliği dünyasında, geleneksel POS terminallerinin yerini, Akıllı Telefon ve benzeri özelliklere sahip, çok iyi tasarlanmış, zarif Android AkıllıPOS cihazları hızla almıştır.

broken image

Eski POS'tan Android Akıllı POS'a Evrim

POS terminalleri yaklaşık 40 yıldır var, ancak yeni nesil ödeme terminallerinin - AkıllıPOS olarak bilinen akıllı Android tabanlı cihazların - piyasaya çıkması, klasik bankalar karşısında hızlı hareket eden Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları (PSP'ler) ve ödeme hizmeti sağlayıcıların pazar payı kazanmaları için fırsat sağlayan, teknolojik bir tsunamiye neden oldu.

POS terminalleri ilk olarak 1980'lerde piyasaya çıktı ve yalnızca manyetik şeritli kart ödemelerini elektronik olarak işlemek amacıyla PSTN telefon hatlarına bağlı, masaüstü cihazlar olarak çalıştı. 1990'larda ve 2000'lerde, hem kablosuz bağlantı açısından - 2G, 3G, WiFi iletişimine sahip, taşınabilir, pille çalışan cihazlar-, hem de EMV smart kartların, Temassız ve Yakın Alan İletişimi (NFC) işlemlerinin yaygın olarak benimsenmesiyle geliştiler.

broken image

Geleneksel POS terminalleri, önce Linux'a ve son olarak PAX Technology'nin küresel bir lider ve yenilikçi olarak kabul edildiği Android - AkıllıPOS çözümlerine geçmeden önce, tescilli/özel işletim sistemleri tarafından destekleniyordu ve şimdi nihayet, geçiş sağlandı.

Android AkıllıPOS neden bu kadar popüler oldu?

Üye işyerleri arasında kitlesel olarak pazar popülerliği elde etmenin sırrı, bir ödeme uygulamasıyla birlikte aynı anda bir yazarkasa uygulamasını çalıştıran Android AkıllıPOS cihazlarını dağıtmakta yatar - işte o zaman gerçekten pazarda başarılı olmaktadır.

Ama öncelikle bu değeri anlamaya başlamak için bile, okuyucunun Android'in sunduğu gerçek değeri takdir etmesi gerekir.

broken image

Google, 16 yıl önce Android'i satın aldı ve işletim sistemini güçlendirmek ve genişletmek için her yıl milyonlarca dolar yatırım yapıyor. Bu, şirketlerin geleceği için temeldir ve aynı şekilde işlem güvenliği de PAX Technology'nin ana unsurudur. Google sürekli olarak yeni özellikler ekliyor, eski özellikleri kaldırıp daha yüksek işletim sistemi verimliliği ve gelişmiş bir UX (kullanıcı deneyimi) tasarlamak için çaba gösteriyor.

Bugün Android, Dünyadaki akıllı telefonların %70'ine güç sağlıyor ve internete bağlanmak için kablosuz iletişim kullanan ve üzerinde iyi tasarlanmış yazılım uygulamalarını çalıştıran, mobil dokunmatik ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir işletim sistemi olarak görev görüyor.

(Tescilli(özel/kapalı) işletim sistemleri her zaman yatırımdan mahrum kaldı, satış noktasında inovasyonu yavaşlattı ve yeni nesil ödeme terminallerinin geliştirilmesini geciktirdi.).

Dünyanın dört bir yanındaki Bağımsız Yazılım Geliştiricileri (ISV'ler), Android'in birçok avantajının farkında ve şimdi geniş uygulama kitaplıklarını PAXSTORE gibi dağıtım platformlarını kullanarak kendilerine hizmet veren PSP veya Acquirer aracılığıyla üye işyerlerinin kullanımına sunuyorlar, bu aynı zamanda yeni iş fırsatları yaratıyor ve operasyonel verimliliği iyileştiriyor. Android ile yeni uygulamaları entegre etmek çok daha kolay ve devasa gelir potansiyeli mevcut. Görülen bu durum, ISV'lerin uygulamalarını Android POS terminallerinde sunmak istemelerine neden oluyor ve bu sebeple, cihazlar için talep artışı yaratmasına yardımcı oluyor.

broken image

Android'in en önemli yanı, birden fazla uygulamanın tek bir AkıllıPOS cihazında sorunsuz bir şekilde birlikte çalışabilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yazarkasa veya barkod tarayıcı kullanmaya devam etme ihtiyacını ortadan kaldırması ve böylece toplam sahip olma maliyetini düşürmesidir. AkıllıPOS, üye işyeri hizmet sağlayıcıları için yeni sektörlere girişi kolaylaştırır ve ödemelerin kabul edilebileceği yerlerin sayısını artırır. Kısaca söylemek gerekirse, Android, bir ödeme terminalinden daha fazlasını sağlayarak onu çok amaçlı ve güçlü bir “Hizmet Noktasına” dönüştürür.

Android AkıllıPOS'ta güvenlik, geleneksel POS terminallerine kıyasla daha güçlüdür

Google, veri güvenliğini çok ciddiye alır ve Android platformunun son derece güvenli olmasını sağlamak için önemli yatırımlar yapmaktadır. Kötü amaçlı etkinlikleri önlemek ve tespit etmek için en son güvenlik teknolojileri kullanılır. PAX Technology'nin geniş AkıllıPOS ürün portföyü, ödeme işlemlerini ve çok önemli olan kart ve müşteri verilerini Android ve ödeme dışı uygulamalardan izole etmek için özel CPU'larda çalışan ve PayDroid OS olarak bilinen özel bir kilitli Android sürümü kullanır. Bu, tasarım gereği daha fazla güvenlik sağlar. PAX AkıllıPOS, PCI & EMVCo düzenleyici standartlarına göre tam olarak onaylanmıştır ve hem uluslararası kart birliği hem de yerel alıcı gereksinimleriyle uyumludur.

broken image

Uzaktan anahtar enjeksiyonu (RKI), uluslararası kart ağları tarafından onaylanan son derece güvenli tesislerde gerçekleştirilir, ayrıca yazılım geliştiriciler tarafından her uygulamayı imzalamak için ve ardından terminal sahibi (PSP veya Acquirer gibi) tarafından uygulamaların sahada AkıllıPOS'a dağıtımını kontrol etmek için güçlü kriptografi kullanılır.

PAX Android AkıllıPOS, diğer POS işletim sistemlerinde bulunmayan güvenlik kontrollerini içerir

Bu, GPS sinyalinin olmadığı alanlarda bile her cihazın tam konumunu bir harita üzerinde gösteren Akıllı Telefonlardaki 'telefonumu bul' hizmeti gibi gerçek zamanlı bir coğrafi konum özelliğini içermektedir. Android güvenlik özellikleri, satıcı hizmet sağlayıcılarının PCI gözetim zinciri uyumluluk gereksinimlerini yerine getirmelerine ve bir terminalin yetkisiz erişimi veya değiştirilmesini önlemeye yardımcı olur.

broken image

Bankalar ve üye işyeri servis sağlayıcıları için Android'in faydaları

Bir sağlayıcının – üye işyerlerinin zihninde - 'teknolojiyle güncellenmiş', estetik dizayna sahip AkıllıPOS terminalleri sağlayarak, rakiplerinden daha yenilikçi bir tedarikçi olduğu algısını yaratmasının bariz faydasının yanı sıra, özellikle uygulama geliştirme, ve yeni gelir yaratma gibi parametreler etki ettiği diğer alanlardır.

Acquirer bankalar, öncelikle geleneksel POS terminal sistemlerinde çalışan ödeme yazılımı uygulamalarının, uygulama geliştirme ve destek maliyetleri üzerinde hiçbir kontrolleri olmadığı için, yerel POS terminal sağlayıcıları tarafından sıklıkla kendilerini "sıkıştırılmış" olarak görmüşlerdir. Android'i benimseyerek, uygulama geliştirmek için daha az yazılım kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır ve bunlar daha kolay erişilebilir ve düşük maliyetlidir. Uzman programlama becerileri geçerli değildir ve uygulama geliştirme sadeleştirilmiştir. Geliştiricilerin ödemeyle ilgisi olmayan özellikler için endişelenmelerine gerek yoktur, çünkü bunlar doğrudan Android tarafından yönetilir veya ana akım yazılım geliştirme araçlarından veya güvenilir açık kaynak kodundan kolayca edinilebilir.

PAX Android AkıllıPOS terminallerinin kurulumu çok daha kolaydır ve son derece güçlü uzaktan yönetim ve gerçek zamanlı izleme özellikleri sunar, bu da yardım masalarına daha az çağrı yapılmasına, onarım için daha az terminalin geri gönderilmesine ve daha yüksek operasyonel kullanılabilirliğe yol açar. PAXSTORE'daki gelişmiş özellikler, yardım masası operatörlerinin AkıllıPOS cihazlarında gelişmiş sorun giderme, uzaktan tanılama ve önleyici bakım gerçekleştirmesine olanak tanır. AirViewer adı verilen uygulama, sahada bir AkıllıPOS cihazının tamamiyle uzaktan kontrolünü dahi sağlayabilir. Gerekirse tüm yazılım bileşenleri uzaktan indirilebilir. Üye işyerleri ağlarının yönetimi çok hızlı şekilde sadeleştirilir, daha verimli hale getirilir, zaman, para ve kaynak tasarrufu sağlanır. Mesaj doğrudan AkıllıPOS ekranında göründüğünden ve mağaza yöneticisinin başka herhangi bir sistemde oturum açmasını veya gönderilen iletişimleri okumasını gerektirmediğinden, anlık mesajlaşma doğrudan bir satıcıya iletilebilir.

broken image

Müşterilerine son derece kârlı katma değerli hizmetleri başarıyla sunan PSP'ler, ISO'lar ve satın alanlar için yeni gelir fırsatları yaratılır - genellikle özel olarak işletilen PAXSTORE pazaryerlerinde uygulama mağazası benzeri özellikler aracılığıyla sağlanır. Bu, satıcı ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı olur ve müşteri edinme/elde tutma oranlarını artırır. Android uygulamaları, farklı AkıllıPOS donanım modelleri arasında taşınabilir, daha fazla esneklik sağlar ve sağlayıcıların yeni iş fırsatlarını hızla ele almasına olanak tanır.

broken image

Üye işyerleri, neden Android AkıllıPOS çözümlerini talep ediyor?

PSP'lerde olduğu gibi, üye iş yerlerinin Android AkıllıPOS'a geçerken avantajlar gördüğü donanım, operasyon, müşteri etkileşimi ve ürün güvenilirliği gibi çok sayıda alan vardır.

Üye işyerleri, tezgah alanınını kaplayan kasa, yazarkasa, yazıcı, barkod tarayıcı, POS terminali vb. gibi bir donanım ürünleri ordusuna sahipken, şimdi bir satışı kaydetmek, ödeme kabul etmek, sadakati yönetmek için tek bir AkıllıPOS kullanılabilir. Puanlar ve anında ödüller, envanter seviyelerini kontrol etme, biletleri ve kuponları doğrulama veya başka birçok şey yapılması mümkündür. Tek bir cihaz üzerinde birden fazla uygulama çalıştırarak, AkıllıPOS terminalinin sağladığı fayda artarken gerekli yatırım miktarı azaltılır.

Operasyonel olarak konuşursak, Android'in yüksek aşinalığı sayesinde, mağaza çalışanları ve merkez ofis ekipleri, geleneksel POS terminallerine kıyasla PAX AkıllıPOS cihazlarını yönetmeyi daha kolay buluyor. Operasyonel süreçler son derece kolay olduğu ve uzman eğitimi ve mühendis kurulumlarına gerek olmadığı için kılavuzlara nadiren ihtiyaç duyulur, bu da zamandan ve paradan tasarruf sağlar.

Daha da önemlisi, üye işyerleri, Android AkıllıPOS tarafından erişilebilir hale getirilen ek veri öğeleri sayesinde, bir üye işyeri hizmet sağlayıcısının PAXSTORE platformu aracılığıyla iyileştirilmiş yönetim bilgileri raporlamasına ve olanak veriyor.

Android ayrıca, dijital cüzdanlar, süper uygulamalar, QR kodları, hesaptan hesaba banka havaleleri dahil olmak üzere satış noktasında yeni dijital ödeme yöntemlerinin tanıtımını da hızlandırıyor, bu da günümüzün çok kanallı perakende dünyasında işletme sahiplerinin ödeme yöntemi tutarlılığı ile daha kolay güncel kalabilmelerini sağlıyor.

broken image

Üye işyeri müşterileri, kullanım kolaylığı sağlayan daha büyük ve yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranlara sahip oldukları ve kullanıcı dostu olan AkıllıPOS cihazlarıyla etkileşimi tercih eder. Üye işyerleri ayrıca marka bilinci oluşturmayı daha iyi sergileyebilir, promosyon mesajları ve videoları iletebilir ve gelişmiş müşteri sadakati oluşturabilir. Bu tür medya içeriğini yönetmek Android sayesinde daha kolay hale gelmiştir.

PAX AkıllıPOS terminalleri, kullandıkları önceki POS terminallerine kıyasla - geliştirilmiş yazılım kararlılığı ve ürün kalitesi nedeniyle - eskisine kıyasla daha az operasyonel maliyet yaratarak üye işyerleri arasında daha güvenilir bir ün kazandı. Gelişmiş uzaktan yönetim özellikleri - daha önce bahsedilen AirViewer gibi - çoğu sorunun operatör yardım masaları tarafından uzaktan hızla çözülmesine olanak tanımaktadır.

PAX perspektifi

Küresel PAX ortakları ve müşterileri topluluğu, Android'in diğer işletim sistemlerinden çok daha üstün değer sunduğuna ve bu makalede özetlenen birçok nedenden dolayı nihayetinde tüm ödeme terminallerinin Android tarafından destekleneceğine inanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki üye işyeri hizmet sağlayıcılarının çoğu, sınıfının en iyisi PAXSTORE platformu ve PAX Technology tarafından sağlanan yüksek kaliteli ürün portföyü ile birlikte Android'in sunduğu avantajları giderek daha fazla takdir ediyor. Pek çoğu, üye işyerlerinin bu tür çözümler aradığını ya da teklif edildiğini fark ettiğinden, bu teknolojik değişime proaktif olarak katılma ihtiyacını hissediyor.

(Ancak, Android AkıllıPOS terminallerinin işlerini nasıl geliştirebileceğini veya güvenli bir şekilde dağıtıldığından nasıl emin olunacağını herkesin tam olarak anlamadığını ve belki de toplam sahip olma maliyetini düzgün bir şekilde ölçemediğini de anlıyoruz. Sonuç olarak, hala Android AkıllıPOS teknolojik değişimine direnen ve geleneksel POS terminali iş modeline tutunmaya çalışan klasik alıcıları gördüğümüz birkaç ülke var.).

Android sayesinde ödeme sektörü, artık smart telefon sektöründe yapılan yatırımların ölçeğini ve yatırımlarını geri kazanabiliyor. Bileşen ve çevre birimi üreticileri, standart ürün sürümlerinin bir parçası olarak Android desteğini içerir ve kameralar, tarayıcılar, mikrofonlar, bellek kartları ve yüksek çözünürlüklü ekranlar gibi yeni setlerin ve özelliklerin daha hızlı dahil edilmesini sağlaması nedeniyle, PAX Technology'nin yeni AkıllıPOS terminal modellerini daha hızlı piyasaya sürmesini mümkün kılıyor. Android, operasyonlar sırasında çok daha fazla veri öğesini yakalayarak, gelişmiş analitik, imkanlara olanak sağlıyor ve PAX'in PAXSTORE platformu aracılığıyla müşterilerine sunduğu veriden para kazanma fırsatları sunuyor.

100'den fazla ülkede on milyonlarca ürün sevk ettiğimiz tüm dünyadaki ortaklarımız ve müşterilerimizin PAX'a duydukları inanç sayesinde, ödeme terminali endüstrisinin lideri olmaktan gurur duyuyoruz. İlk Android AkıllıPOS'umuzu 2016'nın sonlarında piyasaya sürdük ve pazar liderliğimizin artık rakipler tarafından takip edildiğini görmek bizi cesaretlendiriyor. Bununla birlikte, yeni Asyalı donanım tedarikçileri rekabet ederken (ve hala yetişmek için çok fazla mesafeye sahipken dahi), yerleşik batılı POS sağlayıcıları, stratejik olarak odaklarını satın alma ve işlemeye kaydırıyor.

Küresel PAX topluluğu, Android'in işletmenize nasıl fayda sağlayabileceğini tartışmak ve yeni nesil Android AkıllıPOS çözümlerimizin birçok avantajını açıklamak için sabırsızlanıyor.

Bir konuşma veya gösteri düzenlemek için lütfen iletişime geçin.

broken image